Comentarii recente

  “Familia lui Dumnezeu”

  botezÎn sabatul din 17 august prin harul lui Dumnezeu  în biserica din Suceava opt suflete prețioase din tot districtul Suceava, au ales să-L urmeze pe Isus și au încheiat legământul cu Dumnezeu în apa botezului.  Atmosfera înălțătoare, cântfamiliaecul de lauda,  ruga, Cuvântul Domnului rostit, au fost ca o oglindire a bucuriei din Ceruri. Familia lui Dumnezeu din cer și de pe pământ era reunită în actul solemn al închinării. Bucuria a fost sporită și de faptul că printre cei botezați sunt și două surori care provin din localități fără prezenta adventistă .

  Din nefericire, chiar în noaptea următoare,  casa uneia din surorile nou botezate  din satul Zăhăreşti comuna Stroiești a luat foc.  Acoperișul și o parte a casei a ars aproape complet  fiind cu greutate stins de sătenii ce au sărit în ajutor pentru ca focul să nu se răspândească.

  casa arsa 2A doua zi familia lui Dumnezeu s-a reunit din nou; au fost casa arsaînălțate rugăciuni dar au fost făcute și planuri. Bunul Dumnezeu a deschis inimile copiilor Săi astfel încât doar în câteva zile au fost adunați banii și materialele necesare pentru un nou acoperiș. În cea de a zecea zila lucru mai precis pe 27 august familia lui Dumnezeu s-a reunit din nou. De data aceasta pe lângă rugăciuni și planuri fiecare a venit cu uneltele de lucru. Un grup de zece frați din comunitatea Matca, jud. Galați, erau deja prezenți încă de dimineață pentru ca împreună cu frații de la Stroiești și cu cei din Suceava în mai puțin de o zi să monteze tot acoperișul. Lacrimile de necaz, odată cu trecerea zilei dar și cu definitivarea unui nou acoperiș se transformau în lacrimi de bucurie și mulțumire la adresa lui Dumnezeu. Seara când lucrul era făcut, în ciuda volumului mare de lucru de peste zi și a oboselii acumulate, familia lui Dumnezeu s-a plecat în rugăciune de mulțumire și laudă la adresa lui Dumnezeu. Iată câteva gânduri inspirate:

  „Hristos iubește ființele cerești care înconjoară tronul Său; dar cum poate fi măsurată iubirea cea mare cu care ne-a iubit pe noi? Noi nu putem să o înțelegem, dar putem ști din experiență că e adevărată. Iar dacă păstrăm legătura de rudenie cu El, cu câtă iubire vom privi lucrandla aceia care sunt frații și surorile noastre în Domnul! Nu ar trebui să ne grăbim să recunoaștem pretențiile rudeniei noastre dumnezeiești?  Fiind adoptați în familia lui Dumnezeu, nu ar trebui să onorăm pe Tatăl nostru și rudenia noastră? (DA 328)  Niciodată nu este primit cineva din familia lui Satana în familia lui Dumnezeu fără să trezească împotrivirea hotărâtă a vrăjmașului.  Lupta se repetă cu fiecare suflet care este salvat de sub puterea celui rău și al cărui nume este scris în Cartea Vieții Mielului.(T5 471)  Dar Acela care a fost atunci nădejdea lui Israel, apărarea lui, îndreptățirea și răscumpãrarea lui, este și astăzi nănădejdea bisericii.”(PK 586)  Mă bucur că apagatarțin acestei familii! Să-L onorăm pe Dumnezeu ca Tată al nostru și să ne respectăm și să ne ajutăm unul pe altul! Bunul Dumnezeu să-și binecuvinteze familia Sa ! Într-o bună zi, familia lui Dumnezeu, din ceruri și de pe pământ se va reuni din nou, nu doar pentru o zi de sabat sau pentru o perioadă de câteva zile, ci – pentru veșnicii !

  Comments are closed.